Uncategorized

“För att få ut det mesta av den nya världen kan man inte vara en frump”

som en kvinna tekniker fyrtio har hon haft sin vision och vet om hennes dröm kommer att bli sann. Om hennes sinne har hållit takt med åren och är nu ett lagerhus av inspirerande tanke, är hon på den mest intressanta tiden i hennes liv. Jorden och fullheten därav är hennes om hon försiktigt utnyttjar sig själv. Hennes vit, hennes poise, hennes livlighet lockar allt. Hon utstrålar en viss fascination som endast delvis är sofistikerad. Balzac sade om henne, “hon har konsten att göra henne attityd tala för henne. Hennes tystnad är mycket mer farligt än hennes tal.”

Denna kvinna i medelåldern måste glittra med glänsande pärla eller hon måste glöda med den tilltalande överklagandet av en pärla. Inga syndiga trappningar av ungdomar måste fresta henne, men hon måste regera i överdådiga klänningar av metallisk vävnad eller i sällsynta brokader. Hennes klänningar av Velvet drapade i långa linjer måste vara oskyldiga för all prydnad, förutom de juveler som är slitna som en garanterad del av kostymen. Hon kan med idealisera de juveler som inte är lämpade för unga tjejer.

För hennes morgonkläder kommer hon förmodligen att välja kappklänning av ulltyg eller av tråkig silke, mörk i färg och normalt med matchande tillbehör.

För eftermiddag visar hennes kläder en sofistikering i tyg och dekoration som inte hör till jeune-filen. Kvinnan av fyrtio tror inte när det gäller prettiness utan av mogen charm. Av en sådan amerikansk kvinna blev det sagt, “hennes charm och överklagande är så att, när hon går in i ett rum, är alla förväntade.” … Kvinnan känner till sina egna begränsningar, men hon har kunskap om hennes goda punkter som väl. Hon karakteriserar hennes kläder med sin egen intellektuella personlighet, en mental levande, en sympatisk förståelse, en känsla av proportion, banace och dom. “De kvinnor som är ihågkommen, säger en av de främsta biografdirektörerna,” är sällan de yngre. De är normalt kvinnliga mognad. ”

Det är självklart absurt för kvinnan att förlora intresse för klänning i alla åldrar. Visserligen måste de kvinnor som har nått den “farliga åldern” av fyrtio aldrig, samtidigt som man sörjer ungdomsavgången, blir lackadaisiska om sina kläder. Det här är åldern när kvinnor måste vara brima av en stor önskan att göra något värt att köpa för att möta de intressanta personer som världen har. Och för att få ut det mesta av den nya världen kan man inte vara en frump. Man måste hålla ett intresse för kläder och en uppskattning av deras uttryck.

Från individualitet och kläder, av Margaret Story, 1930.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

DUST HO! 16 juni 2008
Hemliga liv av klänningar # 14March 27, 2008 med 80 kommentarer
Du gjorde det! 17 december 2007