Clothing

När din klient träffar dig: Hur man hanterar oönskade sexuella framsteg på jobbet

Hur borde du hantera det när din klient träffar dig? Vi fick ett nödmeddelande från Reader K, som blir lite orolig med en potentiell kund och hans oönskade sexuella framsteg på jobbet – klienten frågade henne!

Jag är en [fysisk produkt som fästs till byggnader*] försäljningskvinna. Under intermittent konversation med en potentiell klient påpekade jag att jag är en dansare, påpekade han att han brukade ta dansklasser. Han frågade om min “älskling” tar mig att dansa och jag sa (i efterhand, jag borde ha sagt ja) men jag sa bara “Våra rutiner matchar inte bra.”
Senare pratade vi om projektet genom text och han säger slumpmässigt “Vi borde dansa!” Jag sa (förmodligen inte det bästa svaret) “Visst – kanske efter att vi räknat ut dessa projekt” som han svarade, “kanske måste se hur bra en dansare du är först.”
Vad i helvete säger jag till det? Jag vill inte förlora projektet (han äger 3 fastigheter som han vill ha [fysisk produkt som fäster till byggnader], men naturligtvis är jag också lyckligt engagerad och inte intresserad av att dansa med främlingar … alla andra samtal med honom har varit lämplig.
Jag såg att det fanns ett annat inlägg längs dessa linjer men sammanhanget är lite annorlunda och jag skulle älska lite vägledning från hästens mun. HJÄLP!

Eeesh. Vi har pratat om den sexistiska klienten tidigare (en klient kommenterade fem gånger i en lunch på OP: s skönhet), liksom i den offensiva klienten (som kommenterade högt om priset på hans advokatväska), men vi har inte pratat om En direkt begäran om ett datum innan, och jag är nyfiken på att höra vad läsarna säger. Några tankar:
Artigt, men ordentligt, berätta för honom att du inte är intresserad. Du kan säga det hur du vill: “Ingen tid att gå ut och dansa eftersom jag är upptagen med att planera mitt bröllop!” Fungerar, men “Jag är så ledsen men jag träffar inte klienter!” är starkare. Observera att ju svagare du gör det – du är upptagen den natten; Du är engagerad för tillfället – desto mindre styrka kommer det att ha, och du måste bara ha samtalet igen.
Håll det strikt professionellt. Ge honom inte blandade meddelanden – och gå med tarmen när det gäller hur mycket tid du bara tillbringar. Om din krypometer är utanför listorna, lyssna på den känslan.
Vissa företag är inte värda att ha. Ge dig själv högst två försök att nypa hans intresse för knoppen. Säg det artigt en gång; Säg det mindre artigt om han behöver höra det en andra gång. Om du fortfarande är obekväm, omlokalisering. Den här mannen ger dig mycket mer ångest än han är värd.

Damer, vad är dina tankar om vad du ska göra när din klient träffar dig? Hur skulle du svara på att bli frågad av en klient, och vad tror du att läsaren K borde säga under detta omständighet? I allmänhet, hur svarar du på oönskade sexuella framsteg på jobbet?
* Jag redigerar vanligtvis inte läsarnas e -postmeddelanden, men den här verkade väldigt speciell så jag tyckte att det verkade motiverat.
PSST: Några måste-läste företagsböcker för kvinnor: en / två / tre / fem / fem …

Det här inlägget består av anslutna länkar och Corporette® kan tjäna provisioner för inköp som gjorts via länkar i det här inlägget. För mycket mer information se här. Tack så mycket för ditt stöd!

Bild: Wow, jag hade ingen aning om att dans inte har tillåtits i Tokyo nattklubbar sedan 1948 – jag gjorde en Google -sökning och tänkte att jag hade sett några roliga bilder under de senaste OS och kom med alla dessa indikationer som är faktiskt publicerade utanför klubbar. Yowza. Ser ut som det förändras, men …
Sociala medier Bildkredit: Fotolia /Highwaystarz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *