Clothing

Saker att göra på jobbet för att förbereda för din tillflyktsort

Det har gått ett tag eftersom vi pratade om att faktiskt ta semester, men med Memorial Day praktiskt taget på oss (yay!) Och massor av människor som är redo för stora sommarsemester, låt oss diskutera. Läsare, vad gör du på jobbet för att förbereda för din semester? Tror du att det finns olika saker att göra för att förbereda för din tillflyktsort om du är helt på kontoret, hybrid eller avlägsen?
(En annan fråga: Finns det några positioner eller arbetsplatsdynamik där du egentligen bara känner dig bekväm att kolla in helt i en vecka eller mycket mer utan betydande prep-och vad tror du att de är? Mycket mer äldre, mycket mer junior, inte kundtjänst Orienterad osv …)
{Relaterat: Vi frågade läsarna: Hur många betalda tillflyktsdagar får du varje år?}
Saker att göra på jobbet för att förbereda för din semester
Några förslag:
Plan, plan, plan. Vet vad som beror innan du åker, när du är borta och när du återvänder. Prioritera saker baserade på schemat, men också baserat på hur mycket arbete du kan göra, om det behövs, medan du är på planet eller (himlen förbjuder) själva tillflyktsortet. Till exempel: det faktabaserade projektet med en zillionbindemedel, rörliga bitar eller många människor som är involverade i beslutskedjan? Få den där på kontoret. Den korta artikeln du skriver – för vilken forskningen görs men den korta artikeln är mycket i behov av redigering? – Det är ett fantastiskt projekt för planet, om det berör det.
Låt andra veta att din planerade tillflyktstid kommer snart. Detta beror mycket på kontorets dynamik – jag har gjort allt från att maila mina överordnade (och underordnade) för att låta dem veta att det skulle komma upp en vecka eller två i förväg, till att lämna en reseguide på mitt kontor ( som en tyst påminnelse).

Lämna ditt kontor väl förberett. Om du arbetar med tre eller fyra olika projekt, lämna en hög för var och en på skrivbordet så att om en fråga kommer upp i din frånvaro, har dina kollegor åtminstone en bekämpande chans att hitta svaret själva. Dessutom har jag alltid lämnat ett tryckt ark med min resplan, min hotellinformation, mitt cellnummer (och mina resekamrater) och allt annat relevant. Du kanske vill till och med “schemalägga” en gång varje tillflyktsdag för att svara på e -postmeddelanden och röstmeddelanden, så andra vet när de kan förvänta sig ett svar. (Uppenbarligen beror detta på din senioritet och hur många bränder pågår på kontoret när du lämnar.)
{Relaterat: Vad man ska veta om att ta resor ensam}
Några mycket fler idéer från kommentarerna om tidigare diskussioner om detta:
Mina kollegor och jag försöker göra varandras resor lite enklare genom att dela upp varandras arbete medan vi är ute. Så om jag skulle gå på Getaway nästa vecka skulle jag träffa mina två kollegor och dela mina pågående projekt mellan dem. För varje projekt får de de senaste utkasten (eller instruktionerna om det inte finns något utkast), klienten kontakter, och jag ber klienten att kontakta kollegan Jane med frågor eller frågor om deras fråga medan jag är borta. När kollegan Jane tar sin semester, återger jag mig. Medarbetare Jane och jag handlar mobiltelefonnummer för nödsituationer, men vi använder dem sällan. Detta fungerar så bra för oss att vi vanligtvis kan ta en hel veckolång tillflyktsort utan ett enda samtal från kontoret. Om du kan utarbeta den här typen av delat arbete med dina kollegor är det ett fantastiskt sätt att se till att du inte behöver döda dig själv och försöka rensa skrivbordet helt men fortfarande kan koppla ur när du tar din semester.
Jag bygger en extra dag när jag återvänder. Vi flyger tillbaka på lördag så att vi kan anpassa oss till jetlag och tvätta, hämta e -post, triage inkorgen. Om det blev så dåligt med att få saker att köpa innan jag åkte, skulle jag överväga att bygga en extra dag på början av semestern, planera att ta fredag ​​för att anpassa människor till min lediga tid. Avsluta saker hemma för att hjälpa till att övergå. Men egentligen händer något alltid. Människor kan överleva utan dig. De vill inte, men de kan.
Jag försöker vanligtvis utarbeta en snabb anteckning om varje fall/fråga som eventuellt kan komma upp och skicka dem till alla som kan engagera sig. Till exempel “Smith -fallet involverar (ämne), och ingenting kommer fram till X, men klienten kan ringa om Y.” Bara så att de inte är helt förlorade om något kommer upp.

{Relaterat: Upprepar du semester eller försöker nya resestinationer?}
En advokat hade några fantastiska tips:
Jag är advokat, så annorlunda men ändå liknande problem med tillflyktsort – oförutsägbara tidsfrister, fokus på kundtjänst, krävande chefer och kollegor.
Jag lämnar en omfattande lista över alla frågor som jag arbetar med om jag är ute på kontoret i en vecka eller mer. Jag ger den till min assistent, och det innehåller en kort beskrivning av saken, status (dvs. brev har skickats, väntar på svar), de externa kontakterna somo kan ringa om saken och den interna kontaktpersonen som kan hantera den medan jag är borta. Jag tycker att det är ett värdefullt sätt att se till att jag inte saknar någonting och värdefull när jag återvänder så att jag bara kan plocka upp där jag slutade. Min assistent gillar det för att hon har något att säga när en klient ringer (“Mrs Emcsquared är utanför staden, men fru Jones är medveten om denna fråga – får jag vidarebefordra samtalet till henne?”)
Och jag gillar att avsätta en halvtimme varje tillflyktsdag för att rensa mitt e-postmeddelande. Jag svarar vanligtvis inte utanför företaget; Jag går bara vidare till min interna kontakt och låter dem svara. Jag hatar att komma tillbaka till en fullständig e-postruta. Slutligen, försök att inte skicka e-postmeddelande i 3-5 företagstimmar innan du lämnar staden (vilket betyder att om du lämnar klockan 6, skickar du inte e-post efter 15.00 dagen innan). Ju mycket mer e-postmeddelande du skickar, desto mer kommer du tillbaka … och om du måste skicka ett e-postmeddelande i det fönstret, se till att det är en fullständig och organiserad beskrivning av dina slutsatser och förslag, inte bara ett “låt oss Prata om detta ”e-post.
Och medan du är på tillflyktsort – lägg din telefon i kassaskåpet och stäng av ringen. Eller stäng av e-postsynkroniseringsfunktionen eller inaktivera e-postmeddelandena. Jag gjorde detta oavsiktligt en gång och har gjort det avsiktligt sedan dess. Verkligen värt.

Läsare, vilka saker gör du på jobbet för att förbereda för din semester?
PSST: Här är Corporette Readers ‘Company Travel Must-Haves:

< >

Det här inlägget innehåller affiliate -länkar och Corporette® kan tjäna provisioner för inköp som gjorts via länkar i det här inlägget. För mycket mer information se här. Tack så mycket för ditt stöd!

Vi deltar i Amazon Services LLC Associates -programmet, ett affiliate -reklamprogram som utvecklats för att erbjuda oss att tjäna avgifter genom att länka till Amazon.com och anslutna webbplatser.
Stockfoto genom stencil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *