Clothing

Fantastisk! Fashions av fyrtiotalet vid passformen

skarpögd klänning en dagsläsare Shawn skickade det här till mig, som jag klistrar under de av er som inte kan / kommer inte / inte slå NY Times Webbplats (länk här):

FANTASTISK! Fashions av 1940-talet Denna show ger en glimt av spetsen av ett enormt historiskt isberg. Organiserad av Ellen Shanley, kostym curator på museet vid modeinstitutet, runt ett urval av klänningar från museets samling, handlar det om vad som hände efter att Tyskland invaderade Paris 1940 och staden som hade varit den västra världens oöverträffade ledare i Hög mode förlorade den rollen till New York. I allierade länder bestämdes svaret på krig av designers och tillverkare delvis av officiellt mandatbehållningsåtgärder, men nya stilar återspeglade också den militära andan i ögonblicket. I motsats till de elaborately-neo-viktorianska klänningarna som kom ut ur Paris strax före kriget började amerikanska designers som Adrian (se ovan) producera allvarliga, strömlinjeformade, kvadratiska klänningar: No-nonsense-neo-klassiska kostymer för kvinnlig krigare. Kvinnors sportkläder tog av sig också, ledd av de elegant funktionella konstruktionerna av Claire McCardell. (Atleticism var ett gott omslag för att smuggla i erotik i form av tenniskläder och baddräkter.) Paris modeindustrin fortsatte att producera för rika franska samarbetspartners och tyskar, men det var isolerat och dess inflytande kvävdes. Sedan, strax efter kriget, studsade Paris tillbaka med det nya utseendet, den ultra-feminina stilen som skapades av Christian Dior, som återställde staden till sin tidigare plats som ledare av världsform. (Museet på Fit, Seventh Avenue på 27th Street, Chelsea, (212) 217-5800, till och med juli 30.) Ken Johnson

Klicka på bilden för att gå till Fit Museum-webbplatsen. Inträde är gratis, vilket jag inte tror att jag visste. Stängda söndagar och måndagar.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Möt våra annonsörer # 10: Holly of Freudian Slips VintageOctober 8, 2008
Hur man inte svarar på Criticismapril 18, 2008
Måste börja någonstans (och med blixtlås) 21 maj 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *