Uncategorized

Liberty Heidi uppdatering

så jag kan bara inte släppa av friheten Heidi-idén, så jag grep ett par timmar sen fredag ​​kväll såväl som tidigt lördag och kastade det här tillsammans.

Det här är inte en av mina föredragna Liberty-utskrifter – jag trodde att det kallades “Bourton”, men Googling “Liberty Bourton” visade mig något annat, så som förstår vilken som är. Det var dock ett bästa alternativ för en muslin, som är 1) exakt den idealiska vikten, 2) något jag skulle bära om experimentet fungerade, än 3) inte något jag skulle vara extremt olyckligt att förlora om jag hamnade bort det . Jag är ganska säker på att jag fick det på eBay från någon som var stashing, så det var också billigt.

Jag hamnade med att lägga till ca 4,5 tum till mitten av den främre kjolen såväl som till baksidan – de är båda snittade på veckan, så det var inte svårt.

Jag hamnade inte med det på något sätt – jag fullbordade bodice med biasbindning skuren från exakt samma tyg, med hjälp av Dread Pirate Rodgers exceptionella instruktioner. (Det enda problemet var att Liberty Yard är extremt halt, så det är svårt att markera med en penna – penna drar materialet längs. Jag slutade med att använda krita, som har en tendens att städa av. Suboptimal, runt.)

Jag är inte säker på varför jag visar dig sidovyn, eftersom det här är ett sådant hektiskt tryck som du sannolikt inte ens kan se midsionsömmen!

På något sätt hanterade jag för att få samlarna off-center på baksidan; Jag ska bära den när så är och väljer om jag gillar den metod som kappan arbetar med samlarna innan jag rippar ut det såväl som att göra det:

Problem: Bortsett från att få samlarna off-center i ryggen, samlade jag inte hela mitten av kjolen – jag samlades bara mellan pläteringsmarkeringen. Jag tror att det skulle se mycket bättre ut med hela sektionen.

Jag ska försöka bära den här kappan den här veckan, väderkänsla som tillåter (ah, som jag skojar, jag är online i Kalifornien nu, det är det mest tillåtna väderförhållandet på planeten), såväl som vi ska se exakt hur det fungerar. Om det fungerar kommer det att bli utmärkt – det tar så lite tyg, relativt, att det öppnar en hel del frihet samt novelty-print möjligheter …

Etiketter: Erin_sewing, experiment, Heidi, Frihet

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Liberty Heidi UpdateMarch 22, 2010 med 26 kommentarer
Tyg Köp i Japan: Frihet! 5 augusti 2008 med 56 kommentarer
Rädsla för FailureMay 1, 2008